Grattis!

Grattis Svea på 2-årsdagen!
Kramar från farbror Lars och Sandra :)


Solnedgång

Fint har vi det:


Pics

Lars har solat..... Ja, det är varmt!


Pics

Så här bra har vi det i en vecka till, minst ;)


Suveränt

Framme igen! Suuuupermysigt, perfekt, görbra, precis vad vi letat efter! Alldeles intill en låååång strand, med en pool, fräscht rum, tv, ac, varmvatten, restaurang, bar, massage, wifi vid poolen. Här stannar vi och njuuuter järnet innan vi åker upp till Bangkok och golfen nästa helg! Hoppas bara att vädret håller i sig, idag har det varit kanon!

Blev ett beachball-set inköpt idag också, så nu slipper jag åtminstone ligga still hela tiden, har väääldigt svårt för det ;)

Så här glada är vi för det (och för att vi får nybakade lussebullar när vi kommer hem igen, tack Enma. Krama om Svea från oss) :


Koh Lanta

Snart har vi bara 3 veckor kvar, och det känns som om vi nyss åkte..... Herregud vad tiden springer iväg. Imorgon lämnar vi party-pippi-ön och drar över till Koh Lanta, en ö som ligger en liten bit sydost om Phi phi, ska vara lite finare, lugnare och lite mindre stoj. För här är det fest som gäller! Och vi är ju inte riktigt några festprissar, i alla fall inte vad vi är ute efter nu ;) Så vi skippar alltså öarna på östsidan som det ser ut nu och bussar här ifrån upp till Bangkok direkt, sämre väder där också... Men vi kanske klarar oss? Vad tror du Håkan?

Annars blir vi ganska frestade av era saffransbulle- och pepparkaksbak. Om inte annat för de iskalla glaset med mjölk ni kan dricka till! ;)

Snart ses vi!

Här fastnade vi båda två på bild, så här ser vi alltså ut, om ni kanske glömt....


Koh Phi phi

Viewpoint på Phi Phi! Vackert!


Trappor

Idag har vi gett oss in på det här med trappor igen, jobba på ett och två!


Skidstafett och 35 grader varmt!

Heja Sverige, inte Norge! Buuh för dem. // Lars


Afterbeach

Padthai efter stranden är inte helt fel. Gott med god mat!


Update

Vi lever och har det bra! Bytte boende igår och det är super här vi bor nu :) 22 sek mer än på det förra stället och här har vi både tv, wifi, varmvatten och ac. Dessutom inga myror! Så man hittar de billiga små guldkornen bara man letar lite :)

Vi tar det bara lugnt nu, njuter av solen och värmen, badar i havet och ligger på stranden. Det tänkte vi väl fortsätta med också :) Så finns inte mycket att säga annars.

Tror jag brukar få värmeutslag på magen, små vita prickar? Någon som vet hur de ser ut och om man kan göra något åt det, har fått det två gånger?
Har dessutom blivit biten av någonting (tror det är mygg), så mina ben ser förjä. ut och kliar utav h................ :@ Men jag är duktig och inte kliar... Jobbigt som sjutton! Hoppas verkligen det går över snart. Kan nämligen inte ligga stilla på stranden, det är mitt största problem just nu ;p

Ps. Vi har Eurosport på tvn, så ikväll blir vi bänkade framför stafetterna. Man har det ju för bra nu!


Dagens aktivitet



Pics

Maya Bay


Longboat!

Idag har vi varit ute på äventyr igen, snorkeltrip och båttur ut till Maya Bay (stranden där The Beach spelades in) stod på schemat! Vilket grymt fint landskap. Hälsade även på en massa apor på Monkey beach. Det var kul, de är så söta de små aporna. Sen snorklade vi och gjorde lite andra stopp på vägen.

Imorgon ska vi byta boende till varmvatten och ac! Tackar för det! För sablans vad varmt det är utan ac ;)

Hej hopp!


Koh phi phi

Framme!


Phuket town

1 h och 20 min tog flygresan från KL (jag glömde att tiden stod i lokaltid pappa), och resan gick bra.

Om vi inte redan hade det lyxigt så har vi det lyxigt nu, lyx på lyx en natt på ett grymt fint hotell i Phuket town. En liten mellanlandning innan vi tar båt ut på Koh Phi Phi imorgon! Som vi längtat!

Nu ligger vi alltså "bara" 6 h före er där hemma, så vi säger godnatt, imorgon ska vi upp tidigt!


Morgon

Med en klarblå himmel lämnar vi nu KL och hoppas på att solen följer med till Thailand! :)

Några råttor har vi inte sett till Håkan, tack och lov ;) Men vi bor också i Chinatown, påminner lite om Khaosan Road faktiskt. Och, jag längtar inte hem, inte nu, det är såååå skönt här. Men det ska bli skönt att få komma hem till jul ;)


Middag

L äter med pinnar, eller han försöker så gott han kan iaf :)

Godnatt!
Hörs i Thailand!


Sista dagen i KL

Idag har vi varit uppe i tornen!! Igår kollade vi bara på dem nerifrån. Satan i gatan var häftigt det var... Våning 42 väntade först, sedan våning 86 alltså, och det var högt!! Ca. 360 m (kommer inte riktigt ihåg) rätt upp i luften.

Vi gick upp i hyfsad tid för att få komma in, när vi kom dit efter frukosten hade klockan hunnit bli 11.00 och det var 4 h väntetid, men vi köpte biljetter. Vi tänkte hinna med Batu Caves idag också, men tornen var ändå prio ett, så medan vi väntade gick vi på KLCC Aquaria. Det var också grymt! Världens största akvarium, och en 90 m lång tunnel där hajar, sköldpaddor och tusentals olika fiskar simmade över och runt om en.

Imorgon flyger vi till Phuket, Thailand väntar på oss i 30 dagar innan vi får komma hem till familj, vänner, julskinka, snö, stomp, julmust och tomtegröt (och jobb för min del)! Helt obeskrivligt underbart. Men innan dess.... njuta av solen, värmen, golf och shopping! Det ska bli skönt efter 2.5 vecka med äventyr


Haj


Miniatyr


Tunneln


Från våning 42


Visitors


Pics

Lars sa att han hette Sweden (de skriver ens namn på koppen på starbucks), här är stavningen:


Pics


Såja!

Idag har vi banne mig både sett saker och ÄTIT oss mätta! Fasiken vad gött det var!!!

Det ÖSDE ner regn på förmiddagen bara för att jag drog upp Lars i tid idag (han sover annars 2 timmar längre än mig varje morgon och jag är snäll och låter han sova) ;) Men vi gick ut och åt frukost, som inte alls var god, inte den heller... Sen bestämde vi oss för att stanna inne ett tag tills det åtminstone lugnat sig lite med regnet, och det slutade tillslut, tack och lov.

Så vi åkte in till KLCC och Petronas Twin Towers. Grymt häftigt!!! Åt mat på pizza hut - underbart gott! Åt mig mätt för första gången på 2 veckor. Gick runt i parken, spanade in alla höga hus och L drack en efterlängtad kaffekopp på starbucks.

Har haft en riktig bra dag som nu ska avslutas med ett träningspass!

Kram


Nötter

Köpte en "fresh-fruit-drink" idag med "ONLY FRUIT" på ett ny öppnat ställe där man fick 2 till priset av 1! Gott tänkte vi, tills vi fick se att halva muggen var något geléaktigt klet och drinken var söt som sjutton .... Puuuh! Har annars försökt hitta GOD mat, går inget vidare bra. Så ikväll åt vi nötter! Det var gott! Ska bli skönt med Thailand en månad, där har dom åtminstone mat som går att äta!

Idag fick vi inte så mycket gjort pga av vädret igen. Hoppas verkligen på bättre väder imorgon! Det är sååå mycket jag vill se!!! :) Annars blir det ett inköp av en poncho och ett paraply.

Här är drinken:


Kuala Lumpur

Shopping stod på schemat idag då det regnade en hel del! Det var rätt kul, ända tills vi kom hem och L hade glömt en av påsarna på shoppingcentret......... Då var jag inte glad! Desto gladare nu att det inte var plånboken, handväskan eller kameran, jag får nog fortsätta hålla i grejerna, så dem inte blir kvarglömda någonstans ;)
Annars har vi tammesjutton varit sams sen vi åkte ;) Över förväntan och underbart kul har vi det! Såååååå värt all tid vi varit ifrån varandra och tjänat ihop pengar på olika håll.

Tillbaka till shoppingcentret ;) Det var STOOORT! 11 våningar och utan att överdriva säkert 25 gånger så stort som kupolen, inuti var det som ett nöjesfält med berg- och dalbana, frittfall och grejer. Skithäftigt!!

Imorgon hoppas vi på finare väder så vi kan vara ute och se petronastornen och Batu Caves bl.a. Ska bli skitkul!
KL är favoritstaden hittills, hyfsat fräscht och hyfsad ordning!

Utsikten från hotellrummet nu ikväll:
(och Lars hälsar att det kittlades som fan med firrarna!)


Fisk

Just nu:


Manila airport

Fruktstund innan flyget lyfter mot Malaysia och Kuala Lumpur. Ska bli spännande att uppleva den staden, blir i Malaysia och KL i endast 5 dagar. Har för övrigt ändrat rutt, pga Thailand Golf Championship som går i närheten av Bangkok den 7-9 dec. Vi ska alltså dit har vi bestämt oss för, och se alla världsstjärnor på plats!!! Kuuuul!!!

Dessutom får vi inte 30 nya dagar om vi inte flyger in i Thailand utan bara 14, om vi åker tåg eller båt som var vår tanke. Så nästa vecka flyger vi till Phuket och får därmed en månad i Thailand och hinner med det vi vill och lite till ändå. Tänkte åka ut på några fina öar väst om Malaysia som ska vara fina, men skippar alltså det. Vi vet ju att de fina stränderna och havet finns på öarna i Thailand också, så det går nog ingen nöd på oss, speciellt inte när vi får se Rory Mcilroy och grabbarna!!


Påväg

Åker 3-hjuling till bussen!


Kortis

Vi tar det mest lugnt, L kollar golf, jag läser, igår spöregnade det, vi sprang till restaurangen här bredvid för att få i oss lite mat.

Idag tog vi public-jeepneyn till stan för att ta ut pengar. 4 kr kostade det ;) Väl där trodde vi att vi skulle bli kvar här på ön, automaten tog vårt kort.... Men det ordnade sig :)


När det inte blir som man tänkt sig.

Vi trodde det var fina stränder här, men det visade sig ligga 1 mil bort insåg vi idag vi närmre titt. Även om allt här omkring heter någonting med beach, så är det sten, klippor, osv.. Vi har hamnat på ett dykarställe :)

Men vi stannar några dagar, vill vi bada har vi åtminstone havet 20 m från vårt boende och en liten plätt av sand vi skulle kunna vila på om vi skulle vilja. Men idag har det varit molnigt, så vi tog oss en promenad, och idag kunde vi faktiskt nästan gå normalt i trapporna ;)

Vårt boende här är super, precis allt som är bra att ha. Tv, wifi, ac, varmvatten, kök, toalett, dusch, och framförallt inga kryp. Så för första gången har vi köpt egen frukost, och kan även laga egen mat. Perfekt, och superbilligt!

Blir några lata dagar med små utflykter, det känns skönt. Men vi blir lätt uttråkade båda två ;)


Puerto Galera

15 mils bussresa från huvudstaden och 2 timmar i båt så hamnade vi vid fina stränder och havet igen! Det var faktiskt efterlängtat, nu har vi wifi och tv på rummet, kollar på golf, surfar på iphonen och har en inne-vilar-dag! Skönt, för vi kan knappt gå ;)


Till pappa

Elledningarna på Filippinerna ;) Hehe!


Banaue

Hej hopp i lingonskogen!

Har en hel del att dela med mig av idag. Vi kom just tillbaka till huvudstaden från vår utflykt upp till norra delen av Luzon (den största ön av alla öar Filippinerna består av).

Vi bokade med en resebyrå och fick alltså åka minibuss med egen chaufför fram och tillbaka som guidade oss osv.

I torsdags morse 6.00 bar det alltså iväg, efter ca 3 timmar hade Lars sina aningar om att vi var framme och sa: "Det är väl säkert här någonstans vi ska bo".
Så jag frågade tillbaka lite fint: "Tror du verkligen det?" Och tog upp kartan. Hehe. Vi hade inte ens kommit halvvägs! 7 TIMMAR senare var vi framme :) Det tog alltså 10 timmar att åka 35 mil, så då kan ni tänka er hur bra skick vägarna var i. Tänk er trollstigen fast i 15 mil, ungefär ;)

Igår var alltså utflyktsdagen, på morgonen kom våran guide och visade vart vi skulle gå, han förklarade fint och sa: "Och eftersom ni är unga och orkar mycket hinner ni kanske med att se 2 byar om ni frågar er guide (vi hade en lokal guide som gick med oss igår). Vi svarade glatt att det hade ju såklart varit kul.

Väl framme började vi med några hundra trappsteg rätt ner i berget och in i regnskogen, sen var det en stig ner till byn (dit var det ca 2 km), och redan då sög det i benen!! Sedan fick vi välja om vi ville gå ner i byn och till vattenfallet, eller högst upp på risterrasserna och sedan ner till vattenfallet. Vi valde det andra!

Yttligare några hundra trappsteg som var, utan att överdriva, närmre en halv meter höga. Underbar utsikt, ni ser högst upp på risterrasserna på bilden jag la upp igår. Sedan ner yttligare några hundra trappsteg för att komma till "mellanstationen", vila 5 min, några hundra trappsteg till. Då var vi framme vid vattenfallet, njuta av utsikten där 15 min, och så skulle man hela vägen upp igen. Vid det här laget ville benen knappt bära, för varje trappsteg skakade benen värre än värst. Men det fanns bara ett val, fortsätta. Så det var bara att låta benen gå det. Heeeeeela vägen upp på berget igen med yttligare hundratals trappsteg, med ett lunchstopp inne i den lilla byn de hade där. Det går knappt att förklara.

Resultatet av detta, trots alla dessa jobbiga trappsteg: ett underbart fint minne, en fantastisk prestation, fina vyer, fantastiska människor och träningsvärken från helvetet! Den är verkligen inte att leka med.

Och ännu en gång: glöm för allt i världen inte bort hur bra vi har det där hemma! Här bär dem cementsäckar, en och en, 50 kg, 4 km i bara trappor!! Här sover dem på vägarna. Här har dem knappt tak över huvudet trots 10 barn i varje familj. Här äter dem oftast bara ris. Här bor dem 40 000 invånare uppe i ett berg på varandra, osv.. Här har dom det inte bra, inte alls, vid jämförelse. Men dom har inget val! Det är hemskt att se, fast dem flesta tycker säkert att dem har det bra trots allt :) Tur är väl de.

Slutsats: Ta vara på det ni har! Vi kan åtminstone (psykiskt) välja vad vi mår bra av och göra det vi mår bra av, samt välja bort det vi inte mår bra av och välja att inte göra saker vi inte mår bra av.

Kram på er alla!


Batad

Fantastisk dag!
Mer berättelse kommer inom nån dag.


Surfers!

Myspys på stranden dagen vi testade att surfa! Sköööönt!


Spa!

Lars hade sprickor under tårna och jag fick följa med på fotvård ;)


Nöjd kille!

Nöjd kille efter att ha hittat en hink med maltesers på tax-freen!


Filippinerna!

Hej hopp!

Vi hittade ett fint ställe att bo på i huvudstaden som är fräscht och inte allt för dyrt. Idag har vi utforskat stora delar av den. Kollat in Rizal Park, och ett stooooort shoppingcenter, vi hittade oss även fram till ett gammalt fort som var omringat av en golfbana! Superfint!

Imorgon ska vi på mer äventyr, beger oss nu upp till norra delen av ön Luzon som vi befinner oss på för att tillbringa 2 nätter där med guide! Klättra på berg, kolla in byarna osv. Ska bli kanonkul! Upp 6.00, ungefär samma tid som ni lägger er. Ingen sovmorgon här inte!


Framme!

Det gick bra, nu är vi framme.
Dags att utforska Filippinerna!


Mellanlandning

Mellanlandar i Kuala Lumpur precis med regn och blixtar, det värsta är väl att direkt åka upp i det igen.
Men det går väl bra!

Råkade hamna inne på tax-freen och råkade köpa massa godis! Blir en härlig flygtur det här. Mums!


Slut pa Indonesien

Sista kvallen i Indonesien bjuder pa billig, supergod buffe. Endast 60 kr for oss bada, och vi blev proppmatta. Det tackar vi for! Idag har vi legat pa stranden och forsokt oss pa att leva sa billigt som mojligt, vi har gjort slut pa 110 kr + de 150 kr vi bor for varje natt. At lunch nere pa stranden, och tanka sig vad gott det var! Det billigaste ar oftast det basta, dar de lagar maten direkt pa gatan eller dar alla balineser ater.
 
Imorgon flyger vi vidare, det ska bli riktigt spannande. Vi kommer fram till Manila vid 22 pa kvallen, och har inte bokat nagot hotell. Men det ska losa sig, om inte, sa far vi testa pa uteliggarlivet i Pilippinerna!
 
Vi har redan varit borta i 28 dagar. Tider flyger ivag.
Bast att ta vara pa sista timmarna pa Bali!
 
Kram kram

Surfhäng på stranden


Surf

Idag har vi provat surfing, och det var minst sagt svårt. Hehe. Inte riktigt våran grej, men kul att testa på. Man hann med att följa med några vågor i alla fall, men man behöver nog många dagars träning för att kunna surfa på riktigt.

Det är inte ofta man ser någon duktig, utan de flesta går antingen skola eller testar på. Så man behövde åtminstone inte känna sig ensam ;)

Idag ska vi lämna in lite kläder för tvätt igen innan vi åker på tisdag. Det är skönt att ha rena kläder när man ska iväg. Man kan tro att länderna här ligger rätt nära varandra, men det tar oss 5-6 timmar att flyga till Filippinerna. Så det blir en hel dags resande på tisdag med tanke på att vi mellanlandar i Malaysia i nån timme.

Man kan tro att vi är på träningsläger, har gått från 12 fjuttiga armhävningar på knäna till 10 riktiga. Så jag är supernöjd ;)
Tog mig i alla fall en spa-vilo-dag från träningen idag. Hehe. Har ett spa 50 m från där vi bor, jag provade öronljus och nack/rygg/axel-massage i 30 min.
Det kostade mig 80 svenska kronor!!!! Fattar inte vad billigt det är.... Och underbart skönt efter alla kallsupar och vattnet man fick i öronen vid dagens 'prova på surf'.

Tycker det är tråkigt att det inte går att ladda upp bilder. 10 av 100 bilder jag försökt lägga upp kanske har lyckats ;) Var glada om det dyker upp någon bild någon gång ibland, jag gör allt jag kan ;)

Det är så kul när ni kommenterar. Gott med älgkött Emma!! Här är det kyckling och ris som gäller, både till frukost, lunch och middag, nästan!
Och det där om att man har det bra ja, det glömmer man lätt bort. Igår kväll dök det upp en salamander på väggen, men vi har vant oss, så vi somnade gott trots allt :)

Hoppas ni har en bra dag där hemma, vi lägger oss snart. Kram!


Frukt på stranden


Bensinstation


Tjoho!

Forstar ni hur lycklig man blir av en sang som inte ar omringade av myror. Ja, det ar en jakla sjalvklarher dar hemma. Men har blir man bara sa glad! :p Vi hittade oss fram till Sus Cottages idag, med varmvatten, pool och frukost. For samma pris som det forra med kallt vatten, myror, okentradgard, utan frukost osv...
 
SEN traffade vi pa Patrik pa stan, jo vi visste ju att han var har. Men det ar ju anda ratt stort! Sa det var kul. Ska forsoka hitta igen dem imorgon nere pa stranden eftersom de har surfat nagra dagar och tagit lektioner. Basta vagorna ar pa morgonen da vattnet ar hogt, sa vi ska forsoka kila ner tidigt en dag och kolla laget! :)
 
Skulle vilja bjuda med mig av lite harliga bilder, men har varit nan dag utan wifi nu, sa det far vanta. Men det kommer!
 
Igar lag vi och sjong julsanger tills vi somnade.
Ja, vi brukar prata om jul.
Det ska bli sa kul med jul i ar!
 
Hej sa lange!
 
Pappa - Vi hittade forresten en golfbana i Sanur. Sa vi gick och kollade pa den, vaaarldens lackraste klubbhus. Men banan var sa torr och gra (annars valdigt fin), sa sag inte sa jatteinbjudande ut! Dessutom holl vi pa att drunkna i svett av att bara ga dit, sa det ar nog ingen hit att spela golf har kan jag tro!

Bali, Legian

5 dagar kvar i Indonesien. Snart väntar Filippinerna, spännande, då vi inte har så stor koll på vad vi ska hitta på med där. Någonting bra hittar vi nog.

Nu hittade vi igen ett sunk-boende igen... Lars jagade myror på golvet igår innan läggdags, och de blev bara fler och fler :p Så vi bestämde oss för att hitta ett annat ställe att bo på de sista dagarna. Hittade ett mycket bättre i ungefär samma prisklass, så vi flyttar dit imorgon! Konstigt vilken skillnad det kan vara på standard för ungefär samma pris.

Nu ska vi lägga oss nere på stranden och sola lite och kolla på surfarna och se om vi blir inspirerande :)

Tjaaao!


RSS 2.0