älvdalen.

Nu är vi här nere, båda två.

Har haft en supermysig dag i Mora, handlat lite, ätit på kina, träffat Theo, Linn och Tommy en snabbis. Fick även lunchdejt med Martin, David och Markus. Kul och träffa lite folk när man är hemma. Imorgon blir det kalas för degen och utgång. En kanonhelg i Älvdalen sitter finfint just nu alltså. Sen är det bara att dyka ner i allvaret igen :)
Kram!

förbaskat också.

Blir så himla aaaaaaaarg på det här himla bemanningsföretaget så usch! Rätt ska vara rätt tycker jag, och håller reda på mina timmar in i minsta detalj (för att inte förlora pengar jag tjänat ihop)......
Vi fick ut den här informationen för en månad sen:

Hei alle sammen. 

Vi ønsker bare å informere om at dere har tillegg for nattarbeid 
når dere arbeider mot TRN. Tillegget er på 24,- per time (ca 30:-SEK)
 

Alltså + 24 kr mellan 23-06.....
Tror ni att vi fick något tillägg? Nej!!
Har även kontrollräknat mina timmar(säkert 10 gånger om)
eftersom det inte stämde, och för att vara säker.
Men dom hade missat 6 timmar jag jobbat,
och det är ju ändå några hundringar.

Så nu har jag skickat ett mail och surat om det där.
Så nu oppas jag bara på en bättre dag imorgon!


suuuperbra.

Idag har Lars äntligen fått åka hem också!
Unnar honom verkligen det efter en och en halv månad där borta :)
Annars är det bara skönt att vara hemma, träffa nära och kära,
ligga i soffan och kolla vinterstudion osv....
Nu tar vi en veckas semester innan det blir hårdkörning igen fram till nyår!
Då vi har tänkt oss hyra en stuga på Idre fjäll, jag och älvdalsgrabbarna ;)

 

Jag och min fina lillasyster hade tråkigt igår,
det resulterade i en massa bilder på nipfjället och de blev faktiskt riktigt fina! :)
Här är ett smakprov, en av många ;)

jobba på, ett och två.

Lars kämpar på i Norge, medans jag har passat på att tagit lite semester sista tiden innan mitt nya jobb börjar :) Han jobbar natt hela helgen, sen kommer han hem i en vecka också! :) Det behövs verkligen att få komma hem ibland och hämta lite energi och träffa alla nära och kära. Mitt första dygn här hemma har jag förresten bara tillägnat Elin, bara för att hon är bäst! :) Imorgon kanske jag hinner med lite familjemys på kvällen, för dagen är redan bokad, men Elin, igen. Men det är så underbart med en bästa vän! Man kan liksom bara vara, precis den man är och säga precis vad man vill och prata om allt och bara må underbart bra!

Lars får jobba på proffice i 3 månader till iallafall som det verkar, sen får vi väl se :)
Jag längtar till mitt nya jobb startar....... och sen hoppas jag på detta:
http://www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=31800446

Alltså, ni måste kolla!!!!
Det är som gjort för oss.
Och då är ändå hyran rätt billig, om man jämför i Norge.
Ja. Det är SJUKT dyrt!
Det kanskekanskekanske går. Jag hoppas!

det går fort i svängarna.

Lars "nya" jobb verkar inte bli av, bara massa krångel. Mitt första intryck av ett bemanningsföretag är... mindre bra! Läste igenom vårt kontrakt med dem också och där stod det ingenting om att man var tvungen att jobba ett visst antal månader hos dem innan man kunde gå över till kunden. Men hur som haver, det visar sig hur det slutar med det där. Har tipsat Lars om att söka till "vektare" istället. Pratade med en tjej igår som jobbade där och de sökte en massa folk där nu :) Man får lön under 1.5 månads utbildning för att sedan få fast tjänst 68% + att man kan välja massa pass utöver det + att det är MYCKET bättre betalt. Återkommer hur det går på jobbfronten senare ;)
Nu över till nästa problem.... Degen och Simon ska flytta ut, vilket innebär att vi måste hitta någon annanstans och bo, skicka tillbaka bredbandet och fortfarande bo nära Eidsvoll (eftersom vi nyss betalade för ett halvår gym där) :( Och att jag hittade jobb just i Minnesund gör ju inte grejen roligare. Kanske åker hem imorgon, vi får se :) Hoppas alla ni där hemma haft en bra helg!

besök.

Det är inte ofta man får besök här på andra sidan gränsen. Men inatt har vi haft Mini, Jonte och Kalle här på besök. Riktigt mysigt! :) Vi kikade på film, pratade, skrattade och hade kul ;)
Jag har även skrivit på kontraktet till statoil, jag valde visst att jobba natt varannan vecka istället för dagtid 80%... Och det känns faktiskt riktigt bra! :D Då kan jag vara hemma mer och även ta extra pass de veckorna jag är ledig och dessutom tjäna betydligt bättre de timmar jag jobbar! Tror det blir kanonbra faktiskt! Jobbar man bara natt är det nog enklare att ställa om dygnet också.
Sen krånglar det med Lars nya jobb. Det där bemanningsföretaget kan .. sig någonstans! Tydligen måste man jobba för dem i 6 månader innan man kan gå över direkt till företaget och få fast. Jaja, vi får se hur det går med det!
det är hur som helst riktigt tråkigt att det inte finns så mycket jobb den här månaden, men man får vara glad för det man får :)
Hoppas allt är bra med er alla!

long time, no see.

Sitter just nu på Gardermoen. Lars är inne på arbetsintervju för en 22% fast anställning som varupåfyllare, eller vad det nu heter :) Nu kom han visst... Han fick en fast anställning på 26% och extra pass utöver det! :D Det kan nog bli super och mycket bättre betalt. Det går bra för oss nu! :) Wiiie.
Helgen var för övrigt supermysig nere i Tanumshede. Lyckades till och med nästan göra slut på första norgelönen ;) Hehe. Men det kändes bra att få spendera lite pengar för första gången på fleeera månader :) Nu ska vi strax in och jobba!
En liten snabb uppdatering ;)
PUSS!

bollar.

Har gjort negerbollar, kokosbollar, chokladbollar... ja, kalla det vad ni vill :) Supermys med film, bollar och julebrus efter ett gympass! Förövrigt har jag höstlov. Skulle man kunna tro. Att jobba på en flygplats när det är lågsäsong är inte det bästa har jag insett. Men men. Längtar mest till det nya jobbet nu :) Ska bli så kul att vara med på någonting från första början liksom.

Ska annars lägga mig nu, så det blir onsdag någongång, så jag får städa, packa, gymma och lägga mig igen... för att senare bli torsdag. Dagen vi längtat efter så länge :) Då kommer mamma och syrran med flyget från Stockholm efter en vecka i Gran Canaria och vi åker och hälsar på kusin Ella med familj :) Mys!




* Menade förstås inte att det var 40 mil till jobbet i senaste inlägget, utan 40 MINUTER ;)

RSS 2.0