Packa på

Nu har jag gått igenom 20 olika packningslistor på nätet. Nu ska jag inte kunna ta med mig för mycket, kläder verkar jag knappt behöva ha med mig. Skönt! ;)

Jag sa till Lars att jag kunde väl åtminstone få ha EN långtröja med mig. (Jag fryser ju jämt)
Men det verkar inte nödvändigt! Packningslistan tänkte jag lägga ut bara den är komplett!


Kategori

Fixat en kategori för asienresan.
Tack för tipset kusin! :)

Jag saknar er!


Vaccin

Trångsynt som jag är tänkte jag mig i början att: "äh, va sjutton är vaccin bra för, blir man sjuk så blir man väl sjuk"
Jag har aldrig ens haft en tanke på att ta varken den mot livmoderhalscancer eller svininfluensan. Allt är ju så sablans nytt, och dem har noll koll på hur länge det verkar eller vilka bieffekter vaccinet har framöver.

Den här gången fick jag ge med mig, efter div telefonsamtal, vi ska ju trots allt backpacka i Asien en längre tid! Jag KAN ju faktiskt bli sjuk (även fast jag inte tror det ibland ;) ).
Twinrix fick det bli, ett skydd mot Hepatit A och B, det allra vanligaste. En spruta kostar 575 kr, vi tar 2 st innan vi åker och en när vi kommer hem, för ett långvarigt skydd. Det kan det vara värt, alla länderna där nere är ju riskzoner, och hepatit vill vi inte ha. Sen kan man ta en massa fler olika vaccinationer för tiotusentals kronor för att känna sig helt säker, men det är ingenting för mig i alla fall.

Läste på nätet att twinrix skulle skydda i allt från 20 år upp till hela livet... När jag frågar på vårdcentralen hur länge skyddet håller, så får jag till svar: "Det kan man inte veta ännu, men det ska vara många år"

JAHA, det var som jag trodde.
Noll koll där också.

Men det kan ju vara bra att ha! :)


Testbloggar

Testbloggar från mobilen 2 veckor innan avfärd... Snaaaart drar vi!! 10 veckor i Asien!! Underbart!

Ja, resfebern börjar sakta men säkert smyga sig på ;)


RSS 2.0